Ida Thorstensen

Fysioterapeut

Ida Thorstensen

Det var som gymnasieelev, at Ida Thorstensen fandt ud af, at hun ville være fysioterapeut. Således var hun allerede dengang meget optaget af, hvordan kroppen og herunder bevægeapparatet virker, ligesom hun også dengang såvel som nu brugte mange timer på fysisk træning.

Ida Thorstensen tøver ikke med at kalde sit arbejde for ”verdens bedste job”, og glæden ved at se hvordan man kan re-modellere folks kropsforståelse, holder hun meget af. At re-modellere et menneskes forståelse af kroppen betyder bl.a., at folk med f.eks. langvarige smerter (de mennesker, man tidligere kaldte kronikere) med enkle teknikker og øvelser lærer, at man stadig har masser af muligheder og masser af ressourcer, selv om man måske er gigtpatient, brystkræftopereret eller på anden måde er blevet indskrænket i forhold til det, man kunne tidligere; ikke bare fysisk, men også mentalt.

”Jeg underviser bl.a. et hold af brystopererede kvinder, og på sådan et hold såvel som på alle andre hold i klinikken er der en åben og tillidsfuld atmosfære, hvor man tydeligt kan mærke, hvordan det er en styrke og en glæde at mødes med ligesindede og at finde ud af, hvor mange ressourcer, man i grunden har”, siger Ida Thorstensen, der selv om hun efterhånden er gammel i gårde i forhold til sit fag, stadig kan imponeres over, hvor positive reaktioner, patienterne kommer tilbage med fra den træning og kropsforståelse, de får med sig fra klinikken.

Ida Thorstensen har flere specialer – eller ”nørdeområder”, som hun kalder det – og disse specialer tæller bl.a. hofte-, knæ-, skulder-, ryg- og nakkeproblematikker, ligesom mennesker med forskellige typer af bindevævssygdomme ofte lander på Idas briks. Gigtpatienterne bliver dog ikke liggende permanent på nogen briks i klinikken, for hos Ida Thorstensen såvel som hos de øvrige fysioterapeuter hos Centrums Fysioterapi og Rygcenter er det væsentlige at få folk gjort så mobile, selvhjulpne og stærke som overhovedet muligt. Det lykkes også i overvejende grad.

 

Kompetencer

Arthrose knæ/hofte (GLA:D)

Skulder

Cancer patienter

Brystopererede patienter

Holdtræning til: Brystopererede

                      Osteoporose

                      Ryg, nakke, skulder

                      GLA:D

                      Seniortræning

                      FysioPilates

                      FysioFlow

 

Kurser

Mckenzie A

Mulligan A+B

MTT - Medicinsk Trænings Terapi

Fysiopilates

Kinesiotape

MDT i skulder, knæ og ryg

Diverse kurser for brystopererede kvinder

Diverse kurser på træningsområdet